what a merry christmas!

På julaftons morgon ville jag helst inte gå upp alls så jag tog en lång och skön sovmorgon. När jag till slut blev tvungen att gå upp då jag inte klarar av att sova till ljudet av tusen ungar och i dagsljus så bestämde jag mig för att ge mig själv en julklapp. Käkade en stadig frukost och gick ner till the parlor. Fick massage, ansiktbehandling, manikyr, pedikyr, håret klippt och benen vaxade medan flickorna förundrades över min skönhet och tviades om vilken Bollywood kändis jag var mest lik. Gick därifrån som en gladare människa och julafton var inte längre pest. Inte nog med det så ringer mina kusiner och talar om att vi ska ut festa. Little did I know de festar som djur här på under juletider! Så vid nio tiden kom de för att plocka upp mig sen fick vi åka i nästan en timme för att komma till stället. Bara att köra dit var helt underbart, vi åkte uppåt bergen där varenda bungaloo ser ut som en dröm och luften var ren. Tills vi kom till ett stort (tillsynes) lugnt hotell som såg ganska lyxigt ut med all sin julbelysning. Åter igen fick vi gå ner för en trappa passera två dörrar och där inne dånade musiken och folket dansade som höga vildar. Förstår inte varför allt är så kamouflerat här, vill de inte att folk ska hitta dit?

Alla svenskar borde besöka ett indisk discotek minst en gång i livet, det skulle vara väldigt lärorikt för dem. Dels för att de behöver se hur roligt man kan ha om man bara slappnar av lite, indier är väldigt avslappnade tror inte ens det tänker. Och dels så kan ni ta lärdom av hur smidiga de är och rytmiskt de rör sig, men mest av allt för att de flesta ser så himla roliga ut. Många av dem lägger ner kropp och sälj i sina dancemoves som de lär sig ifrån någon bollywood film eller så dansar de riktigt överdrivet och galet. Och sen finns det de som aldrig hört talas om att dansa de bara shakar loss i armar och ben så som de känner till musiken. Ja, den första timmen satt jag mest och kollade på folket och det var mycket roande men sen kunde jag inte stå emot längre. Det började liksom rycka i mina axlar och jag kände ett plötsligt begär att go bananas tillsammans med mina bröder och systrar. Så jag joinade dem i deras vilda dans och dansade tills alla blev utslängda. Efter det drog vi och käkade och åkte hem för att sova.

Julafton blev inte så förbannat tråkig som jag trodde den skulle bli :)







Sersori, min vän jag har absolut inte glömt bort dig! Det är bara det att jag inte brukar vara hos dig på julafton :p
Du skulle ha varit här! Du om någon skulle passa in perfekt, mina släktingar skulle älska dig och vi skulle kunna ha mycket smygroligt. Men tiden går snabbt nu och jag är hemma på noll tid. När jag kommer hem ska vi köpa pringels, choklad och dricka oboy i din mjuka säng :) Miss you hondra mondra my lovely Merbora!


Det bästa helt enkelt

I Sverige så brukar jag kännetecknas som "hon indiern" eller "halv indiern" och jag tycker själv att jag beter mig lite som en indier eller snarare min mamma. För några år sedan kallade jag mig själv svensk för att jag är född här, pratar svenska och har en svensk pappa, men attans vilka protester det blev. Mina svenska kompisar skrattade mig i ansiktet och berättade för mig att så var inte fallet. Jag blev förkrossad, vart fasen kom jag ifrån då? Då jag började umgås med andra invandrare och andra generationens invandrare så skrattade även de åt mig och bestämde att jag var indier. Men sanningen var den att förutom min mamma så fanns det inget indiskt alls med mig, alla mina vänner var svenska och jag hade knappt varit här. Länge länge funderade jag på om jag var svensk eller indisk, svensk eller indisk..?
Men vet ni vad, fuck you! Jag fick det bästa från båda sidorna och jag tänker aldrig välja.

Kommer aldrig förstå mig på indier till 100% och jag får inte vara svensk, så jag är Jennifer Halv Indiern.
Här får jag iaf vara svensk och det är väll för tur. Folk har ett helt annat tankesätt här och ibland vet jag inte om jag gillar det. Indier har många fina egenskaper som man måste ha för att kunna överleva tillsammans i ett överbefolkat land utan att ta dö på varandra. Människor är överdrivet omtänksamma, kärleksfulla och generösa här. Skulle man bli rånad på en vanlig gata skulle tjuven inte hinna långt innan folk hade slagit ner honom och burit med honom till polisstationen. I Sverige har vi det så bra att man egentligen aldrig behöver dela med sig eller ta hand om varandra på samma sätt. Skulle någon få punktering på bilen skulle det snabbt bli hela gatans problem och saken skulle snart vara löst men på Sthlm station finns det inte en människa som skulle erbjuda en tjej lite hjälp med att få upp tre tunga väskor för en trappa, jag vet.
Trots det så kommer jag aldrig bli någon riktig indier. Indier kommer för evigt att vara ett mysterium för mig.
Jag stannar någonstans mitt i mellan, lugnare än en indier och hetare än en svensk. yeah.



  
Det här är Sureka. Hon är 18 år och gravid i sjunde månaden, hon gick då enligt tradition till en fotograf för att ta de här bilderna. Fick aldrig någon förklaring på varför de är en tradition men jag tyckte bilderna var lustiga. Deras teknologi är inte så dålig men för dem är den fortfarande häftig.


vi glömmer julen

Var en sväng hos min favorit doktor för att ta ut stygnen på ena sidan. Höger sidan är helt återställd nu. Förutom det så har det inte hänt så värst mycket.
Alla kompisar i Sverige pratar om julklappar, julstäd, stress och vad de ska göra på nyårsafton och det får mig att längta hem. Jag känner mig avundsjuk på er som får köpa julklappar åt varandra, packa in dem, pynta, tända ljus och kapa granar i skogen!
Vi kommer antagligen gå till kyrkan och äta tillsammans med släkten men det kommer se ut som vilken annan dag som helst. För mig som är van vid en svensk jul så känns denna julen som ett skämt. Utan julgran, Kalle, julmat, paradis, klappar, kyla eller mörker så känns det absolut inte som jul. Folk är inte ens inne i ett sånt där christmas-mood som vi brukar vara i Sverige. Alla försök till att julpynta ser bara B ut i den här torra dammiga mijön. Inte ens deras tomtar håller måtten, de skämmer slag på både barnen & mig. Vi funderade på att inhandla en julgran så vi skulle ha någonting men efter att ha sett ett par bestämde jag att vi skulle klara oss bättre utan någon alls. Jag skulle aldrig kalla dem julgranar, julgrenar är rätt benämning. De är mongolida bröder till våra svenska plastgranar från Rusta och jag ville inte ha en sån i mitt hus. Man kan skulle kunna köpa en jättedyr gran men då är granen full i b-pynt och de är fortfarande inte ett dugg fina. Jag väljer att förtränga julen och vänta till nästa år, det gick bra sist jag var här och  lyckan jag kände inför julen därefter var total.



Om jag bara kunde vakna upp i min säng i Viken imorgon, få vörtbröd och skinka till frukost. Dricka glögg och äta choklad tills man mår illa. Kolla på Kalle, äta mera mat och mysa tillsammans med min pappa framför tvn. Vad är julen utan pappa? På mammas sida har vi aldrig haft några riktiga traditioner på julen, de gör det mest för barnens skull. Jag & pappa har däremot alltid haft små traditioner för oss och det är jag väldigt glad för.
Så har jag Gonzalos underbara familj. Dem är bokstavligen underbara och det är så mysigt att få vara med dem på jul.

Gonzalo & Pappa, älskar er mest!

Jag har bestämt mig

Jag har bestämt mig, jag ska skaffa mig en båge och leva livet här nere i Indien. Att glida runt på en motorcykel måste nog det bästa som finns, näst bäst är att sitta på bönpallen. Man känner sig som en fågel när man glider mellan lastbilarna och flyger över farthindren, i love it. Jag hoppas att jag ska våga köra innan jag åker hem, ska bara hitta någon som är galen nog att låna ut sin hoj. Ska kirra pilot glasögon och en bandana innan så är gangstern gjord. Bandana ska man ha för att slippa dö av avgaser och glasögonen bara för att slippa grina i fartvinden, det ser ju inte så coolt ut. 

Igår gjorde jag mitt första besök på en indisk pub. Tidigare har vi bara druckit på resturanger under städade omständigheter så jag hade väll fått för mig att folk inte hängde på såndana ställen. Men eftersom vi inte hade något bättre för oss och inte var särskilt sugna på att åka hem föreslog de att vi skulle ta en öl. Så vi gick längst MG Road och svänger ner i vad jag alltid trott var en klädaffär och hokuspokus så stod vi i värsta undercover baren. Ute var det mitt på ljusa dagen men där nere var det mörkt, rökigt och mycket skön stämning. 
För första gången på jävligt länge kände jag mig hemma. Där var alla lika fucked som mig. Tidigare har det känns som om alla indier är så pryda och duktiga till skillnad ifrån mig som bara tänker på att ha skoj och inte vill gå i skolan. Jag fick förklarat för mig att utveckligen i Indien går väldans fort och det var inte länge sen detta var tabu. Och när indier gör något då görs det ordentligt. Så förutom den keffa musiken som alla verkade överdrivet förtjusta i  så trivdes jag mycket bra. De spelade bara gamla rock ballader och andra låtar som man kan utantill fast egentligen inte vill komma ihåg. 
Det riktigt roliga började när de satte på en tydlig favorit och hela pubben började sjunga och slå i borden av upphetsning. Efter några öl så sjöng även jag med till dessa idiotiska låtar. Jag längtar tills jag kommer nästa gång, förhoppningsvis har de hunnit komma ikapp med musiken också.

Mamma, jag och lillebror gick ut för att äta idag. Jag beställde smaskig Chicken Tikka Masala och trots att jag hatar stark mat så kunde jag inte sluta äta för det var SÅ gott. Jag trodde att min tunga skulle ramla av men med yogurt, naan, lime och lite mangoglass till efterrätt gick det ganska bra. Jag hoppas man blir härdad av att äta starkt för jag vill äta det igen och igen och igen :) Mitt i City kan ju slänga sig i väggen, de vet inte ens vad naan eller Tikka Masala är för något.



when you´re far and im alone

At night, when you're far and I'm alone
I feel the fabric from your t-shirt
close to my body
I can still hear your baritone
in my ear telling me you'll take it slow
and I was in the mirror playing a roll
like you were here, I couldn't turn me on
so I fell asleep with the music on
woke up again hearing the same old song, playing:

when you're not here, I sleep in your t-shirt
I wish you were here, to take off your t-shirt
after we make love, I sleep in your t-shirt
wake up in your t-shirt,
Still Smell The Scent Of Your Cologne

Coolast i världen

Nu har jag varit hos Dr Nanda igen. Bad honom dra ut de sista två så att denna plåga kunde gå över snart. Orkade inte vänta på att andra sidan skulle bli helt läkt, på detta sätt går allt i ett svep. Dr Nanda tyckte även att jag världens coolaste patient, jag var lugn som satan och samarbetsvillig. Vad han inte visste var att jag dog inombords. Men denna gången var betydligt mycket bättre än den första för nu visste jag vad som väntade.  
Tyvärr så ser det ut som att jag har en stor tumör i ansiktet nu så svullen som jag är. Tänkte lägga mig på mitt rum och läsa indiska versionen av Vogue så att det blir kvällen snart. 

Här har ni en sneak peek på min klänning. Har alltid önskar mig en sån så jag fick den custom made. 


Hungrig

Har suttit hemma och gnällt idag. Har inte ont med det är svullet och obehagligt och jag är hungrig hela tiden, mest pga att jag vet att jag inte kan äta vad som helst. Lycklig nog har jag en mamma och slänger ihop vad än jag önskar :)
Så i wanna pay a tribute to my mummy idag!

Hon ser lite butter ut men hon är för det mesta snälla och go. När vi är i Indien kallar vi henne för Madame (med indisk accent) det är säkrast så. Det märks så väl hur bekväm och hemmastadd hon är på de indiska markerna.

Här är någon jag tyckte var lite skojigt. Bra gjort tyckte jag, synd att gärningsmannen fick fängelse.
http://in.youtube.com/watch?v=9uIj0YvDBKE


Man ska gosa med kaniner inte äta dem.

I natt drömde jag om kaninungarna jag såg i en djuraffären, igen.. De hade bara lite fjuttit vatten och inget att äta i deras fula  fågelbur.
De var så söta och jag hade lust att köpa alla tre och ta hem dem för att göda dem, men det finns ingen som kan/vill ta hand om dem när vi åker hem igen. När jag ringde mamma och sa att jag skulle köpa dem sa hon: Vad ska du gör med dem sen då? Steka dem?

Jävla indier.

De var så pyttesmå och söta. Kan inte sluta tänka på dem...


Här är en snubbe jag inte vill ta med hem.

Lite fler bilder ifrån Mumbai


Min mormor utanför deras hus


Gatan framför huset


Två av mina Mamis


Andheri, en av de mindre glamorösa delarna av Mumbai


Grannens bebis som får massage och bad av sin mormor. Det ser hemskt  ut när de gör det. De knådar in bebisen i olja, masserar benen och armarna. Ungen verkade inte gilla det men alla badar sina bebisar så minst en gång. Min mormor gjorde så med min lillebror också, förstår inte varför de insisterar trots att de flesta ungar protesterar högljutt. (Han låg inte på mage hela tiden så ni vet, det hade varit för grymt)

Godnatt

Dr Nanda is the man

Att dra ut visdomständer var nog det värsta jag gjort i hela mitt liv!
För det första fick jag fyra stick med de kolosala sprutorna. Jag hatar sprutor och det är skolskötserskans fel, hon och hennes två kompanjoner kunde lika gärna tejpat fast mig i stolen. Ja, det var verkligen traumatiskt och jag har fortfarande men efter det.
När bedövningen väl satte igång, och vilken bedövning det var, så började han med att skära upp mitt tandkött. Det gjorde inte alls ont men jag kunde ändå känna hur skalpellen stötte emot min tand och hur blodet rann i käften. Jag valde såklart att han skulle börja med den tanden som satt djupast och efter mycket borrande och vickande fick han lös den. Gissa hur rädd jag var när han ställde sig upp och tog tag i min käke samtidigt som han med all kraft försökte dra ut den?! När han väl fick ut den säger han "Lucky you! I got the whole tooth, if this root breaks its really hard to get it out, and then it would take us another three hours." Jag var redan skräckslagen, och hans kommentar gjorde inte saken bättre. Kunde inte släppa tanken en sekund efter det.
Jag trodde det värsta var över tills jag fick se nålen som han skulle sy med. Den såg ut som en fiskekrok och vid det laget skakade mina ben som asplöv. 
Jag litar fortfarande på denna Dr Nanda. Han och hans vildvuxna ögonbryn är störtsköna. När han kom in i rummet frågade han vad han kunde hjälpa mig med och allt jag behövde göra var att le så visste han direkt. Inget onödigt pjål eller gullande utan jag fick raka och ärliga svar. Fick fler svar under den korta halvtimmen än vad jag någonsin fått av de svenska tandläkarna. Om någon ska få dra ut mina tänder så är det han. 
Hade hört att det skulle göra otroligt ont att dra ut tänder så jag ville känna efter HUR ont det verkligen gör. Jag har aldrig skadat mig så allvarligt att jag upplevt extrem smärta så jag tyckte det skulle bli lärorikt. Blev tillsagt att ta tabletten så fort de började gör lite ont men jag bestämde mig för att vänta tills bedövningen helt gick ur. Fy fabian va jag fick ångra det. Tills slut värkte det så mycket att jag inte kunde fortsätta läsa min bok. Jag får sådana dumma ideer ibland, jag är den typen som måste lära sig av sina misstag. De 20 minuterna i väntan på att tabletterna skulle börja verka var som tortyr men nu mår jag hur bra som helst förutom att det känns lite obehagligt. 
Dessvärre måste jag göra om det här skiten snart igen! Har ju ytterligare två visdomständer som måste ryka. Men nu vet jag att jag INTE ska vänta med att ta värktabletter!

Och nej Sersora, troligen kommer jag bli smal pga all denna misshandel av min mun. Kan inte äta som folk, har levt på soppa idag. :(

Bye bye visdomständer

Mina visdomständer är riktiga mothafockers. Två av dem sitter fast och vägrar komma ut. Jag har sagt det hela tiden, jag har haft det på känn länge. De svenska tandläkarna tog bara röntgen på övrekäken och sa att de ville avvakta.
Tandläkaren jag träffade här är tydligen värsting och jag har stort förtroende för honom. Så imorn ska två av dem ut och beroende på hur bra/dåligt jag mår så ska vi dra ut de andra två.
Om allt går som det ska och om jag inte är alltför avskräckt så kanske jag skaffar tandställning också. Känns så löjligt men det kommer att löna sig.
Skriver mer imorn, om jag nu lever.


Därför vill man åka därifrån

Min mormor och mina morbröder bor i Mumbai tillsammans med sina fruar och barn. Jag har 8 kusiner, 4 mamis, 4 morbröder och en mormor där. Det gick bra att bo där så länge jag var liten men det funkar inte alls längre.
För det första är det varmt, mycket varmt, man blir klibbig av att röra sig. För det anda fanns det ingen toalett förens jag la alla mina sparpengar på att bygga en. Innan fick man gå på den allmäna toaletterna, tänker inte ens gå in på det. Inte ens indierna ville gå på den toan utan de sätter sig hellre ute i det fria. Från balkongen kunde jag se mina små kusiner sitta på rad medan de beundrade trafiken och utförde sina behov. Vuxna människor sitter till och med lite här och var! Ingen skam i kroppen. Toaletten vi byggde går väll än men det tar fortfarande emot när jag vet att det finns en "riktig" toalett.
De håller på att bygga för fullt och de ska riva alla hemmabyggda betong hus för att bygga höghusistället. Så nu har mina två morbröder som bor på övervångngen blivit tvugna att flytta ner och dela med de andra eftersom det bara är folk med hus på marken som får en lägenhet. Så nu är det ännu mindre space.
Ska man duscha så får man koka vatten och gå ut till den lilla duschen. Mycket nojjig dusch.
Deras kök är små. I rummet längst in osar det alltid mat och syret är obefintligt för svenskar som mig.
Jag skulle aldrig orka leva så, kanske om jag var kille för då skulle jag vara ute och åka motorcykel hela dagarna. Nu vet jag inte vart jag ska ta vägen när jag är där, det är så litet och människor överallt. Jag behöver lugn och ro ibland.

Rummet längst in och ett litet kök


Här börjar laburinten av alla tusen hus på Malpa Hill

Lägger upp fler bilder en annan gång, det verkar vara nått fel på sida nu.


Ja till barnarbete

Jag har alltid trott att jag var emot barnarbete, men tydligen inte. Inte den sorten vi utför hemma hos oss iaf.
Det jobbar två flickor här, de är systrar och bor en bit bort. De heter Manisha & Anisha och ser ut som chokladbruna dockor med kritvita leenden. 
De har jobbat hos oss sen vi byggde huset och de kommer tillbaka så fort vi kommer hit. 
Varje gång jag går förbi någon av dem tittar de på mig som om jag vore världens coolaste, I like that. Inte för att de borde det, det är snarare lite skämmigt att de städar mitt rum, tvättar mina kläder (lite lustigt att de aldrig sett string förut) och hjälper min mamma medan jag driver omkring eller slappar på mitt rum.Jag sitter på min säng med en bok eller med datorn och tittar på när Manisha torkar mitt golv, känns lite konstigt att inte städa sitt eget rum. Och när jag gör något i städväg för att sysselsätta mig tycker de att jag är konstig.
Jag frågade Manisha hur gammal hon var och hon svarade att hon var fem men det kan inte vara sant. Tror inte att hon är så duktig på engelska eller så har de ingen koll på vilket år de är födda. Familjen som bor granne med oss har ungefär 10 barn och ingen vet inte hur gamla de är för de bryr sig aldrig om att dokumentera eller komma ihåg sånt. 



De ville visa hur de bodde så jag följde med. De bor i ett hus som deras föräldrar byggt, tillsammans med ett antal höns och några bufflar. Deras farföräldrar flyttade hit för 35 år sedan då hela Kondwa var ett jordburksområde och de har bott här sen dess. De eldar med koblaja och hämtar vatten ur en brunn längre bort, ingen el och de hade aldrig sett en dator förr. Deras mamma jobbar också i folks hushåll precis som alla barnen och deras pappa tog självmord för några år sedan. Deras äldsta dotter är bara 18 år men hon har redan varit gift i ett år och väntar nu sitt första barn. Tänk om jag & mina kompisar skulle varit gifta mammor nu..? fifan.




Folk här brukar säga att man inte ska vara för snäll mot sitt tjänstefolk. Man ger dem lillfingret och de tar din arm, det är så sant som det är sagt. I andra hushåll är de stränga och låter inte ens flickorna komma in i huset för att de är "fattiga och smutsiga". De får diska, tvätta och göra skit jobben utomhus. Här hos oss får de mat varje dag, de kollar på barnprogram, leker med mig, skojar med mamma och så får de bada i vårt badrum ibland. De gillar att pyssla i köket för att de tycker att det är fint och spännande med vatten som rinner ut kranen. Vi brukar till och med köpa lusmedel till familjen, dock kanske vi gör det för vår egen skull med det är inte konstigt att de gillar att vara här. De brukar komma hit även om mamma inte har något arbete åt dem.
Ibland kan det vara svårt att få dem att göra sitt jobb, de fastnar framför tvn eller så vill de leka lite till trots att mamma tycker att de ska göra sina sysslor först och leka sen. De är väldigt nyfikna också, rätt som det är sticker det fram ett brunt huvud i dörröppningen eller fönstret, då är det Manisha som lägger näsan i blöt. Vi har en granne som brukade ta hem sin älskarinna när frun var borta och de hade Manisha sett när hon arbetade för dem. Så när frun kom hem så hade hon lite retligt frågat "Vem är du? Neeeejduu, det finns en annan fru i det här huset!" 
De testar mitt tålamod nu iaf, vill leka hela tiden och följer med mig upp på mig rum alltför ofta.
Vet inte vad jag ska göra med dem, det enda de verkar förstå är när man säger till dem på skrapen? 
Hur som helst. Jag är för barnarbete under bra omständigheter, inga piskor och så. Jobbar de inte här så kommer de bli tvugna att jobba någon annanstans.

Bakra

Vaknade kl 9 imorse för att min lillebror väckte mig, han fick sova i min säng igår natt eftersom jag saknar att sova brevid min älskling. Min lillebror är det bästa substitut som finns. Sen gick jag ner och satte på vattenberedaren och åt lite frukost medan vattnet blev uppvärmt. Gjorde iordning en playlist, tog med mina små högtalare och mangotvålen för den ultimata duschen. Mango serien ifrån Body shop är fantastico. Det luktar solmogna mangos i hela badrummet. Tack Tommy. 
Resten av dagen har jag spederat med familjen. Jag och lillebror har spelat badminton i solen, working on my tan at the same time, mormor blev inte så glad över min bränna. Vi har gjort läxor, städat lite och ätit massa god mat. Bland annat geten som grannarna hade på gården. Våra grannar är muslimer och de firade Id för några dagar sen. De köper då en get som de slaktar, en tredjedel äter de själva, en tredjedel ger de till släkten och en tredjedel till de fattiga. Fin tradition det där med att ge bort mat men va störande det var att bli väckt av maten! Den där geten lät "ÄÄÄÄÄÄÄH, BÄÄ!" hela morgonen, innan tyckte jag synd om alla getter som skulle dö men efter den morgonen nästan längtade jag nästan tills de skulle slakta skiten. När jag sedan hittade hans inälvor och andra snuskiga organ i köket fick jag lite skuldkänslor... 

Tråkigt nu när mina jämngamla kusiner jobbar och har flyttat längre bort, har ingen att hänga med nu. De har blivit "stora" och måste jobba samtidigt som de pluggar för att betala hyran eller hjälpa till hemma. Så hittills har det bara blivit korta besök, drygt, jag vill ju gå ut och göra nått busigt. Jag kan inte gå någonstans på egen hand här. Staden är säkert större än hela Sthlm och det finns tredubbelt så mycket oärliga människor. Jag kan inte tala svenska i en affär utan att de höjer priserna och det är omöjllig för mig att smälta in. Måste inhandla lite fula kläder. 


Rohit & Rahul, geten i bakrunden

 
Och det här är vårt hus

Framme!

Resen gick bra, såg inte skymten av terrorister. Flyg är nog det värsta jag vet, så drygt. Min lillebror vägrade låta mig sova och han pratar non stop.  
Jag kände mig verkligen indisk inför den här resan, jag ska hem till Indien och hälsa pa la familia liksom. Så fort jag steg av planet forsvann det känslan. Det var 24 c varmt redan 4.30 på morgonen, det är ingen skön värme heller utan det är kvav fuktig värme. Och så har vi lukten, det är en blandning av svett, bajs, kryddor, rökelser, smutsiga djur, ruttnade sopor och nyklippa blommor. Svårt att beskriva.
Som alltid var det full rulle på flygplatsen och köerna är oändliga. Blev påmind om hur luriga indier är när vi skulle hämta vara väskor. En kille som sg ut som att han jobbade där frågade vilket flygbolag jag åkt med och visade mig vart jag skulle gå, han verkade så hjälpsam och rar tills han nämnde pengar. Då förstod jag att det var därför han var så hilma hjälpsam. För att sedan komma ut ur flygplasten måste man ta i med hardhandskarna annars lär du få stanna där minst en timme extra. Folk är som djur och det finns så fucking många av dem!
Jag slapp iaf gå till kyrkan, vi var så trötta efter resan och det blev bara varmare så jag badade och sen åkte vi vidare till Pune. Vi åkte på the Express way, tack för den. Man måste åka över ett berg pa vagen dit som heter Kandala. Förr var det en skräckinjagande väg som slingrade sig längst bergskanten, tur att Indien går framåt. Det lite lustiga med the Express way ar det mega stor gröna skytarna med god råd som finns efter vägkanten. Hade en Lillebror som sov på mig hela vägen dit så nu ar jag rätt glad över att allt resande är över, för ett tag iaf.
Nu är jag hemma i vårt hus. Fick sova någon timme och sen kommer Violet for att hälsa på mig. Nu sitter jag här och väntar på min älsklings mat! Chicken lolipop!

Jag tog massor av bilder i Mumbai så att ni skulle få se hur det är men de far jag lägga upp imorn. got to go!

Saknar er <3


yes, jag ska till kyrkan

Nu är jag i Göteborg hos mamma, lite rundare än sist men belåten. Det är något alldeles speciellt med min mamma för allt hon rör vid smakar förskräckligt gott. Lite för gott kanske.. Jag sitter vid bordet och slevar in allt som mamma serverar och min mamma är en jäkel på att servera ska ni veta. She wont take no for an answer! Man måste äta en portion för mycket i detta hus. Hoppas att jag kommer lägga på mig några kg nu när mamma ska vara min personliga kock i mer än en månad.
För övrigt så vill jag inte åka till Indien längre... Jag fattar inte  vad jag tänkte på när jag bokade resan. Vi pratade om att jag inte ville vara kvar längre än tre veckor men ändå så blev det inte så, jag blev väll så exalterad när Manuel var villig att betala min biljett att jag inte tänkte alls. Typiskt mig. Så nu sitter jag verkligen i dreten, indisk dret.
Idag såg jag min älskling för sista gången på alltför länge. Vi sa hasta luego och så åkte han hem till Kd igen, egentligen är det inte så farligt för vi ses ju igen men det känns ändå som om det vore världens undergång. Fick god lust att strunta i alltihop och bara åka hem med min baby...  
Fast nu ska jag tänka positivt, det man inte dör av gör en starkare! Jag ska göra så mycket som möjligt så att tiden går fort. 

Läste nyligen igenom mina mail och pappa har informerat mig att att terroristerna i Indien planerar att kapa ett eller flera plan, tack för informationen farsan... 
Vi åker härifrån kl 10 i morgon bitti och om vi inte bli kapade ska vi framme vid midnatt svensk tid. I Indien är klockan då 4.30. Vi kommer landa i Mumbai där mormor och mina morbröder bor men vi planerade att åka till Pune (fort som attan) efter att ha umgåts lite och badat. Känns lite taskig att bara titta in och säga hellu och sen åka till vårt egna hus, det är ju dem vi ska hälsa på, men ärligt talat så är det inget roligt ställe att vara på. Pune ligger lite högre än Mumbai vilket gör att det är svalare, och det är en mindre stad vilket gör att luften är bättre och vårt hus är nyare, bättre och större än mormors.
Men tydligen så insisterar min mormor på att vi ska stanna och följa med till kyrkan senare samma dag. Hon vill att vi ska hälsa på alla som fått höra så mycket om hennes älsklings dotter och vackra barnbarn förståss. Min uppgift är alltså att vara fin, se ut som att jag hade följt med till kyrkan av egen vilja och hålla minen när de inhemska kvinnorna nyper, synar och kommenterar mig på ett vis som en svensk aldrig skulle göra... Jippi. 
Ber till alla högre makter att jag ska hitta trådlöst internet eller ett bra internetcafe när jag kommer dit. 




Mera mat tack

Träffade Jim igår, min ingifta kusin ifrån Uppsala. Har känt honom sen vi var små och vi kommer michet bra överens eftersom han är lika lean back som mig själv. Han har växt några cm och bytt klädstil vilket klär honom. Gillade hans Reggaefestival-stil också men han berättade att han bor nära en polisstation nu och han är less på att bli stoppad av polisen varje kväll. Dessutom ter sig tjejerna som valpar nu, haha.
Jag och Jim drack lite vin och drog iväg till Habibi med Sarah och Linda för att äta avskedsmiddag. Deras meny var inte att leka med för den fick allt att låta så läckert, till och med grodlåren tilltalade. Det blev dock inga grodlår utan vi tog en avsmaknings meny med 16 kalla & varma rätter, jag trodde att jag dött och kommit till himlen. Vilken smakupplevelse.
Och som pricken över i:et var inredningen jätte mysig! Så dit ska jag igen och igen och igen.

En annat ställe som är värt att gå till är Maché. Linda har nämnt det flera gånger och igår när Jim, Gonzalo och jag skulle äta lunch på stan så blev det på Maché. Uff vilken sallad jag slängde ihop, helt fantastiskt.
Nu väntar jag bara på att tvätten ska bli klar sen ska i dit igen!

5 av 5 Shänyliciousar till Habibi och Maché!


Bilder jag stulit ifrån Sarahs blogg, tack :P


Till vår kära Frida

Vill tillägna ett inlägg till vår rar Frida som ligger på sjukhus efter helgens äventyr. 
Får lite dåligt samvete för att vi inte rådde henne till att stanna hemma när hon var sjuk, istället insisterade jag på att hon skulle med ut och festa :P 



Krya på dig Frida, ses efter Indien då :)

Fel sida

Jag är absolut ingen morgonmänniska så om du tänker väcka mig är det bäst för dig att du gör det på ett varsamt och lugnt sätt. Det sämsta man kan gör skulle nog vara varianten som min mamma körde idag. Hon ringer och väcker mig, även om hon känner mig ganska väl vid det här laget så insisterar hon på att fortsätta prata fast hon väckt mig. Och man måste göra så mot mig är det säkrast att man har en väldig god nyhet, tillräckligt bra för att jag ska hoppa upp ur sängen och vara glad resten av dagen, annars är det bättre att låta bli. Tyvärr så måste mamma glömt bort mitt morgonhumör för hon ringde bara för att berätta att det finns den ledig lägenhet i SAMMA hus som jag bor i. Nej, inte likadant eller trapphuset brevid utan i MITT trapphus. I löv my mama, jag saknar mig bror och jag vill att de ska bo i Kd men inte i mitt trapphus helst. Skulle ni vilja bo i samma trapphus som er mamma..?
Tänk er också att ni har bott ensamma sen vi fyllde 17, er lillebror skulle pinga på din dörr kl 8 varje morgon och din mamma skulle vara Nicke Nyfiken i större format. Jag skulle säkert sluta laga mat också, bara vänta på att mamma kommer ner med rester och köttfärspaj.
Nej, det skulle aldrig gå. Eller är jag elak?

Längtar tills ikväll då ska jag och några tjejkompisar till Habibi. Har aldrig ätit libanesiskt men jag hoppas det smakar.
Nu ska vi ut i det fina vädret, det är någon snuskig blandning av regn och snö.


Hi hater

Träffade min chompis Haza Paza idag. Hon är så snäll tycker jag, synd att det finns andra människor som inte är lika snälla. Men som Kat Williams brukar säga: If you got 10 haters you better figure out how to get one more girl!
Alla vet ju varför vi tjejer kan vara dumma emot varandra, vi är avundsjuka och kan inte glädjas för varandras skull. Lucky me som har bra kompisar, vi slipper sånt där hycklare :)
 

Här kommer lite bilder ifrån lördagen

She is Sasha Fierce..?

Beyonce har alltid varit min favorit! Ända sedan jag såg Destinys child för första gången.
Hon har alltid lyckas släppa hennes låtar då jag behöver dem som mest. Som "Me, myself n I", när den kom behövde jag verkligen en pepplåt. Att stå framför spegeln och sjunga "Meee, myself and iiiiiii" när du är nere är nog den bästa medicinen. "Baby boy" var en gåva ifrån Gud, som vi har skakat, svettats och ålat till den härliga låten.
"Cater 2 u" fick mig att vilja toffla och "T-shirt" lurade mig att sitta hemma och nosa i hans kläder. Låtar som "Through with love" eller "Stopsign" får mig att bli arg och sjunga "Im through with it, Löööv, through with this shit!". Den där B gör så jävla genialiska låtar att jag inte kan låta bli att go with the flow.

MEN hennes nya album, I am Sasha Fierce, gjorde mig lite besviken. Det finns många fina lugna låtar, hon sjunger bäst i världen that's it. Inget kadonka dunk eller drop it to the floor...
i love Beyonce anyway



Beyonce


RSS 2.0