Sliten

Vaknat med världens bakfylla, jag är skakig, huvudet dunkar och jag ser suddigt efter igår men det var värt det, det är ju ingenting jämfört med min förra bakfylla. Förnuftig som jag är drack jag lugnt för att inte sluta som sist och det gick skit bra. Förfesten var rolig, spriten flödade och alla var jävligt busiga, perfekt. Hela dagen var väldigt perfekt. Blev väckt av grattis-sms, ätit massa gott, haft besök av Gonzalos familj, handlat på systemet, träffat pappa, fått en prinsesstårta och sen kom alla kompisar.
Inge krångel på hela dagen tänkte jag och hurrade lite för tidigt.

Nu ska jag ta en lång varm dusch och gå hem till pappa sen.

I morgon smäller det

I morgon fyller jag år. Vet inte vad jag tycker om den saken. Det är självklart soft att få köpa dricka på systemet ,nu slipper jag få den körd till dörren till ett billigare pris. Baksidan är att jag fyller så mycket, 20 liksom, det är nu det börjar gå utför. Se bara på den här månaden! Jag minns den 1 november som igår, jag var på jobbet och jag önskade mig att månaden skulle gå seg men den sket i vad jag önskade för det flög iväg. Tiden går snabbare ju äldre man blir kan jag lova och så jag kommer väll vara 30 inom kort. Ja, jag har världens åldersnojja jag vet. Vill verkligen inte bli gammal.


i need my visa!

Så nu har jag betalat räkningar och shoppat det mesta, inte så mycket pengar kvar... :(
Lyckligt nog kom jag ihåg att mitt pass inte hade kommit än. Jag har ansökt om visum vilket man måste om man ska till Indien annars blir det ingen resa och jag kunde lika gärna kasta mina 6000 kr i sjön. Jag postade det den 1 nov så det borde ha kommit tillbaka vid det här laget. Så jag ringde till ambassaden i Stockholm, för det första så fick jag lyssna på en av de allra värsta indisk låtarna jag någonsin hört medan jag väntade och sen tog batterierna slut i telefonen så jag fick ladda den och börja om igen. Redan då blev jag på dåligt humör så när jag var tvungen att vänta lika länge igen och lyssna på samma låt en gång till så var jag kanske inte världens gladaste kund.
Inte nog med det så är receptionisten som svarar den drygaste människan i Sverige. Smart att anställa henne för att svara telefon.

- Hej, Jag skulle vilja veta hur går det för min visumansökan?
- Hej, aa...?
- Jag skickade in det den 1 november och det skulle dröja högst 25 dagar står det på eran hemsida?
- 25 dagar.
- Eh ja, precis. Det är den 27de idag och jag ska snart åka till Indien så det är bråttom. Har ni skickat det än?
- Pengar.. Har du skickat ett kuvert..?
- Ja! Jag har skickat med 440 kr och ett rek. adresserat kuvert.
-aa.....(tystnad)
-Skulle du kunna ta reda på om mitt pass ens finns hos er..?

Och så fortsatte det tills jag fick prata med en indier som bad om mitt namn 5 gånger.
Men jag gillade hur han uttalade det, Jeeeenifar Janet Reebeecaaa Erickson


Terror i Mumbai!

När jag vaknade och loggade in på msn så hade jag fått 25 mail. Det är självklart min kära far som bombat mig. Det var något år sedan vi lärde honom att skriva mail men det har jag fått ångra många gånger då jag haft tusen mail att gå igenom.
"Men Pappa, ta upp telefonen och ring mig? Det går inte fortare att få svar om du skickar ett identiskt mail till!" brukar jag säga. "Nej, men mail är gratis Nenna! Och mycket roligare vettu!" 
Det är mest nyheter han skickar till mig, idag skickade han alla artiklar han kunde hitta om terrordåden i Mumbai. Mamma ringde mig redan igår för att berätta men nu kan jag varenda version av händelsen i detalj. 
De har tydligen skjutit hejvilt på den stora tågstationen, använt handgranater och sprängt bomber på flera olika ställen igår kväll. Terroristerna tog gisslan på lyxhotellet Taj Mahal och Oberoi (två av de platser som jag planerat att besöka) och efteråt har folk berättat att terroristerna inte ens brydde sig om att vara diskreta eller ens maskera sig och det betyder att de planerade att dö på kuppen. Vem vill dö så? Vem vill dö?! Jävla indier. Det är en islamistgrupp som tagit på sig skulden men det skulle lika gärna kunna vara hinduer, de är lika fucked up på båda sidorna. 
Nu är jag extra nervös inför resan, fast det positiva är ju att nu när de har bombat och skjutit så lär det dröja innan de gör om det? Eller?

Gårdagen här i Sverige gick i softens tecken, iaf för min & Saras del. Jag låg och sov när hon kom så hon gjorde en kopp te till mig, hämtade datorn och sen gick hon ner till vårt solarium en stund. Under resten av dagen så tog vi det lugnt, käkade pizza och hade det trevligt hemma i soffan. Jag måste passa på att umgås med alla nu, vem vet om jag kommer tillbaka. Jag kanske blir sprängd eller bortrövad..? 
Jag har antagligen sett på för mycket film.

Nu ska jag gå ut på stan för att spendera min lön (& frysa häcken av mig) 

 

Om man bara kunde slå ihjäl vintern

Jag avskyr vintern.
Jag hatar att inte ha känsel i min röv eller mina tår, det är de områden som bli värst drabbade eftersom jag inte har tillräckligt med vett för att köpa en jacka som räcker över rumpan eller skor som håller värmen. Jag borde köpt en ny jacka och ordentliga skor när jag hade min feta lön. Men nej, fröken Eriksson väljer att förtränga vintern och slösa sina pengar på andra saker, som klänningar hon kan ha i Indien. Jag tänkte att om jag stannar inne tills jag åker till Indien så överlever jag. Men vild som man är orkar man inte sitta hemma och uggla jämt, så nu tvingas jag ta fram den äckligt fula korta gamla vinterjackan i alla fall! Jag som svor dyrt och heligt att jackan skulle brännas.

Käre gode Gud fräs på växthuseffekten.

La pistolera

World tour var super sköj, Vill spela mera.

Jag & Sara kollade igenom gamla skivor och vi hittade massor av roliga bilder från förr :) 

Sara 17 årJag 17år

Här är vi bara 17 år och ja, ni ser själva. 



Shäny La Pistolera.



fresh n so clean

Nu har jag äntligen städat klart och det känns helt fantastiskt. Om det är stökigt och jobbigt omkring mig så blir jag stökig och jobbig själv. Därför bör jag vistas i fina och städade miljöer som skulle smitta av sig på mig. Eller hur Talo? Jag tror att jag gör rätt i att åka till ett varmt och mysigt land, för då kommer jag komma hem som en ännu varmare och mysigare människa.. Kanske iaf.

Nu har jag äntligen lagt in bilderna och filmerna ifrån vår sista brakfest girls! Blev fina bilder på Frida som vanligt och none på mig. Det var mest filmer som vi borde skämmas över :P
Och här är den efterlängtade bilden på det fina meddelandet som jag hittade i vardagsrummet dagen därpå.

Sarah meddelande


Nu ska jag ta en dusch och dra iväg till Sara & Bobby. Ikväll är det Gitarr Hero World Tour som gäller!

Älskar när sängen är varm

För första gången denna vecka har jag inte vaknat av hejdå-pussar eller för att sängen är iskall, idag vaknade jag i en uppvärmd säng och min brottarbjörn låg där han skulle. Helt otroligt vilken skillnad han gör, när han går till jobbet på morgonen stänger han balkongdörren och slänger över mig ett extra duntäcke, trots det vaknar jag iskall. 
Han borde skaffa sig ett kvällsjobb istället så att vi kunde brottas varje morgon :) 

Gårdagens arbete gick mycket bra, vi dansade, kliade varandra på ryggen och lite andra sånna luriga saker som de gillar att sysselsätta sig med. Men jag säger då det, det är inte lätt att vara ung och söt på ett sånt ställe. Det tog ett tag innan de gav upp ideen om pusskalas efter att hade jag anlänt men sen var den som bortblåst. Vi fick till och med kolla lite på Idol tillsammans.

Igår gjorde jag upp en lista på människor som jag önskar kunde ringa mig:
  • Pappa
  • Sara
  • Min ipod
Nu kan jag pricka av Sara eftersom hon var så söt och ringde mig igår. Världen känns inte lika tung länge.
Pappa har inte ringt, men jag behöver nog inte oroa mig. Det är ju bara en njursten...?
Min ipod har inte ringt, den är fucking gone.  

Vem vill gå till jobbet i det här vädret?

Vad var det jag sa..? Klart att de vill att jag ska jobba idag det är ju fredag, dagen jag längtat så efter. 
Fast man borde inte klaga jag får ju cash. Idag och imorn ska jag jobba på demens avdelningen, det kan bli väldigt roligt beroende på vilket humör de är på. Om alla är lugna och snälla så är mitt jobb jätte roligt. Men idag ringde de för att de behöver en extra, kan det betyda att de är sjövilda idag? Hope not. Jag ska be för en lugn och trevlig kväll så att jag hinner titta lite på Idol. Nu ska jag tina upp mig själv i duschen då mitt sovrum känns som en frysbox.


Talo ringde nyss. Han bad mig titta ut genom fönstret, och se på Fan! Det snöar.

Vill ha jul nu tack...

Igår var jag ut på en ride med farsan och han är kort och gott den goaste gubben i världen <3
Det gör mig så ledsen att pappa har ont, önskar att jag hade en läkarexamen så jag kunde plocka ut den där satans stenen åt honom. 

Vi gled runt och kikade i affärer och överallt fanns det julpynt. Överallt! En del av mig tycker att det ska bli en lättnad att slippa slösa pengar på julpynt, julklappar och annat skit. Jag kommer slappa i ett varmt land utan en tanke på att mina vänner och bekanta rusar runt på stan i panik. Jag slipper frysa om fötterna, bli fattig och städa bort julpyntet efter jul. 
I Indien kommer livet leka som vanligt.. Jag kommer driva runt, ovetande om kylan och julstressen. Tills den dag då mamma släpar med mig till kyrkan och någon säger God Jul, och hoppsan så var det över!  jag kommer inte att få en enda julklapp och den enda julgranen som finns kommer stå i ett köpsentrum. Under tiden som ni äter prinskorv, pepparkakor och chilensk mat så äter jag samma hämt-mat som jag planerar att äta varje dag (Thai-mat) 
Sen måste jag vänta ännu ett år på att det ska bli jul, den enda dagen på året då man verkligen trivs i Svenneland. Drygt. 

circus

Frida, Linda och jag var just på Friskis & Svettis. Det är så roligt för på f&s så får man muskler, motion OCH man kan skratta på folks bekostnad. Jag ser säkert ut som ett fån själv men det får man väl bjuda på.
Instruktören idag var en kvinna helt i min smak. Hon bar bandana och vrålade "AAAHHG" stup i ett :) Hon gav mig träningsvärk så henne ska jag träffa nästa tisdag igen.


Fixade Britneys nya album och hon är faktiskt riktigt grym. Har lyssnat på hennes mesiga stämma hela dagen och jag som aldrig ens tyckt om henne innan.



Baby I´m learning, a new way of thinking now

Så har man en blogg också, vilken dubbelmoral.. Det kanske är bra eftersom jag ska till Indien snart kan vara roligt att blogga då.

Sitter här i min stora tomma lägenhet och gör nada. Som vanligt alltså. Jag städar, pysslar och lagar mat för det finns inte så mycket mer att göra. Allt står stilla just nu, det är verkligen ingen idé att söka ett till jobb nu för vem anställer någon för två veckor..? Så jag väljer att vänta på att de ska ringa in mig som vikarie istället, önskar bara att de kunde ringa någon annan helg än lönehelgen. Speciellt denna månad eftersom jag fyller 20 just den helgen.  
Så här sitter jag dagarna i ända och väntar på att klockan ska bli 15.30, dagens höjdpunkt.

Senare ikväll ska jag träna med Frida, det ska bli skönt att vara trött ikväll :P


RSS 2.0