Softish

Nu är vi hemma igen efter en heldag i solen. Det har varit extremt soft, vi har mest tagit det lugnt och varit ute och gått. Solen gör att man uppskattar minst lilla här i livet och det gör att jag uppskattar solen jävligt mycket. Jag kan tex säga med handen på hjärtat att jag älskar Karlstad idag. Det är så vackert här i vår lilla stad! Och stranden vid museet är inte att leka med, det är nästan utlandskänsla där. Där ska jag hänga i sommar for sure.
Resten av dagen ska jag och min solbränna spendera i soffan eftersom mina fötter helt mörbultade, det känns som att det brinner i dem och jag vet inte varför. Kan bero på att jag dansat i högklackat och gått en hel del i värmen.
Nu blir det pizza. Puss och Kram.

   
   

Jote räcker.

Igår kväll firade vi Christoffer här hos oss. Hondra mysigt fram tills att våran granne kom och knackade på. Hon frågade om det var vi som hade spytt ner på hennes balkong och jag förklarade för henne att det var dem ovanför oss och att de stört oss innan. Så hon går upp men efter en stund kommer hon tillbaka och är ännu argare och anklagar oss igen. Tydligen hade dem skyllt på oss och vi skulle "ryka på måndag". Jag blir så irriterad, men nog om idioter jag kan banne mig också ringa Akelius på måndag. Förstår inte vad det är med folk här, de borde inte få ha balkong.
Om det inte vore nog med jobbiga grannar så var Nöjes typ tomt när vi kom dit, folket satt väll på uteserveringar och njöt. Vi fick väll göra det bästa av the situation och jag hade kul ändå. Jag var hur som helst perfekt full igår, drack bara chilensk jote och man var sådär lullig men smart.

Nu ska jag kliva upp ur sängen och byta om till något somrigt. Vi tänkte äta frukost ute på gräsmattan idag. Gonzo är på konsum och köper bröd & jordgubbar och jag ska packa ihop lite grejer medan jag väntar på Johanna & Bobby.

   
Ett nöjt födelsedagsbarn, lite fina tjejer och en dinosarie-Shäny.

Gå ut i solen nu! Halla.

BarSpäny

Det gick splendid på jobbet igår! I början var jag ganska förvirrad och säkert skit jobbig med alla mina frågor. Fast jag hade tur för den ansvariga tjejen var en riktigt duktig lärare och svarade tålmodigt på alla frågor trots att alla hade mycket att göra. När man väl hade lärt sig kassan och namnen på de olika öl sorterna så flöt det på mycket bättre. Nu måste jag bara lära mig namnen på stammisarna. De har ett helt gäng med härliga stammisar som också gjorde sitt bästa för att få mig att känna mig välkommen, med lyckat resultat. Jag gillar den lilla baren skarpt.

Nu väntar jag bara på Johanna som är på väg hit ifrån Skoghall (börja leta lägenhet på Herrhagen tack) Vi ska gå ut och lägga oss på gräsmattan nere vid Vågmästaren för att få lite mera färg och dricka en kall öl. Sen när vi är lagom runda om fötterna ska jag dra med mig TommyT och Johanna för att åka inlines. Det blir härliga skrapsår tills ikväll.



I think it suits me

Det regnar

Nu har jag suttit i telefon hela morgonen och ringt runt till alla Sveriges trafikskolor för att få tag på tid till riskutbildningen. Nu är det så illa att det inte finns en enda tid någonstans! Jag måste ringa dem en gång om dagen från och med nu för att se om någon gett återbud. Så om du vet med dig att du inte kan/vill göra riskutbildningen, hör av dig vetja. I need it. Hur har de tänkt sig att folk ska ta körkort när de krånglar till lagarna och det inte finns tillräckligt med tider? Det enda positiva jag kan komma på med detta är att vägverket får mera intäkter. De ändrade från ett år till två månader när det redan var svårt att få tag på tider som passade.
Fast det är ingen idé att sura över det mer, det ändrar ingenting och det kan vara nyttigt för mig att kämpa lite.

Det blev inställda planer idag, så istället har jag myst och lyssnar på regnet som smattrar utanför. Nu ska jag diska lite och sen ska jag iväg till jobbet för genomgång. iiii. Jag är så glad, vill aldrig mer gå arbetslös.



Älskar er! Allihop!

Flyt

Att åka inlines är obegripligt kul, inte alls så super sexy som det var tänkt utan mest roligt. Jag har troligen fått mer muskler i magen än i benen eftersom vi skrattade gott på varandras bekostnad. Vi hann knappt komma utanför huset innan tårarna rann och magen värkte! Det var helt enkelt kul och omedvetet har vi byggt en hel del muskler. Vi var ute och åkte i en timme igår och imorse tog vi en till sväng och jag känner mig redan (säkert placebo men det duger) tightare och stegen känns lite lättare. Vi tittade in hos pappa när vi ändå gled runt i krokarna och där blev vi bjudna på kaffe medan pappa drog fram fotoalbum på mig som unge. Alltid trevligt att beundra sig själv.
Efter vår tur gjorde vi oss iordning och gick för att äta en väl förtjänt pizza med för mycket bearnaisesås.
Precis lagom till att jag har tryckt i mig pizzan så ringer änglalika Fredrika, ni vet hon som världen behövde fler av, och frågade om jag hade lust att komma på arbetsintervju på stört. Och det var inga tvivel om saken! Om det inte vore för den mäktiga pizzan jag just ätit så hade jag väll skuttat till stället.
De behöver bara extra personal just nu men jag är så tacksam för det lilla jag får. Dessutom fick jag uppfattningen av att det är ett jobb helt i min smak, lite lagom stressigt, inga tidiga mornar, sociala människor och härlig personal. Men det bästa av allt är att orden Love, Peace och Harmony riktigt ekar mellan de gröna väggarna.
Ska dit imorn för lite introduktion, lucky me.


Hejsan!


Kids

Jag undrar vad som har hänt med dagens ungar? Vad jag minns så var vi mycket snällare och lugnare, eller det kanske bara var jag? 
Dagen ungar är ju heltokiga. En gång när jag bodde i Göteborg över sommaren stötte jag på en liten kille i hissen som höjde sitt pekfinger och förklarade för mig att han skulle döda mig. Goddamnit va sur jag blev. Helst ville jag klippa till ungen så han dängde i väggen men samtidigt så ville jag inte bli anmäld för barn misshandel. Så i min vrede kunde jag bara klämma fram: VAR BOR DIN MORSA!! TA MIG DIT! Det gjorde han såklart inte utan han kilade iväg och lämnade mig fly förbannad. Jag vet inte hur jag tänkte, jag hoppades kanske på att hans morsa ville slå honom i mina vägnar. 
En annan gång när jag & Johanna var på Pekås i Skoghall för att handla så kom lortig barfotad pojke med snor som hängde ner till golvet fram till oss och fråga: Kan jag få en tjuga?! Är ungen inte klok eller? Han hade inte ens glimten i ögat när han sa det. Min unge skulle fått utegångs förbud i ett halvår om han tiggt pengar av främmande människor på Pekås! Han/Hon skulle heller aldrig någonsin få springa runt i Skoghalls centrum smutsig och skolös. Kanske om jag bodde i en busskur, men sånt slipper man i Sverige så det är fan ingen ursäkt. Ha koll på era barn tack, jag är trött på lösaktiga barn som inte verkar ha föräldrar.
Senast igår så Tommy, Gonz & jag råkade vi få syn på en liten söt kines(något i den stilen iaf)pojk kissa ifrån sin balkong. Så länge han inte flyttar till lägenheten över mig så är det ganska lustigt.


My supersexyplan

Pappa och mästerkocken förser mig med godis, mat och dryck i mängder och Gonzo blir bara bättre och bättre på att laga mat (kolla va listig man är, utmuntra bebisen så kommer han/hon fortsätta med det beteendet) Vi lagar saker som ostfyllda kycklingfileer, värsting baguetter, lax, grillat och ännu mer godsaker. Det i kombination med att jag rör mig så lite som möjligt har resulterat i dessa 5 extra kilon. Jag får väll erkänna att jag fick lite smått panik när jag insåg hur snabbt det gått men nu har jag lagt upp en aktivitetsplan och dessa 5 kgn kommer snart bli 5 super sexy kilon. Jag tänkte börja med att följa med Johanna ut till Skoghall snart för där ute kan man leva vildmarksliv. Där finns inget internet som gör att hela dagen rinner iväg, inte heller några hyggliga kanaler eller nått tekniskt överhuvudtaget. Där ute vill man bara vara ute med hunden hela dagarna, gå i skogen, plocka blommor, klättra på sten, köpa lax och njuta i solen, det kan inte bli bättre. Det är banne mig det enda rätta att göra om man mår dåligt och har tråkigt. OCH jag ska kirra inlines snart, för det kommer bli så super sexy.
Nu bör ni som vill och tycker jag är lat passa på att be mig möta er efter jobbet eller vid bussen för jag kommer säga ja. Jag tar varje liten chans jag får till att gå ut (vilket Johanna redan noterat) för det gör mig bara gott. Nu ska jag ut!

Sommar på G

Blev väckt av världens nosigaste med frukost på sängen igår sen åkte vi ut till Marias sommarstuga där vi mötte resten av Gonzalos familj. Vi tog en sväng på marknaden i Molkom, kikade lite medan de andra handlade. Sen lekte jag med några av världens sötaste barn, upplevde svenskt sommar väder och åt gott tills jag storknade. Det var en perfekt "svenne-sommar-med-inslag-av-Chile" lördag som lätt förtjänar 5 av 5 Shäny-thumbs.
Torpet var jätte gulligt och i trädgården blommade det för fullt, det kändes SÅ sommrigt. Svensk sommar är så jävla nice ändå, det är bara på vinter Sverige är olidligt. Jag skulle lätt tänka mig att köpa en liten stuga ute i skogen! Jag skulle måla det rosa med vita knutar och arrangera värsta garden of Eden. Sen skulle mina vänner och familj för all framtid vara bjuda till mig för midsommarfirande, kräftskiva och andra bra svenska påhitt. På insidan ska jag måla allt vitt och ha det så där lantligt och cosy. Uf vilken härlig dröm, men orka ha ett hus att ta hand om, det är nog mest skönt att drömma sig bort.

Lite bilder ifrån igår:
   

Jag bara tölar

Det blev ingen tripp till skatteverket idag. Jag, Johanna, Gonzo & Paco var uppe långt efter läggdags och åt chokladpuddig och annat gott så när jag vaknade hade skatteverket stängt. Det får bli på måndag istället.
För övrigt så är det tråkigt väder idag, känner mig lite avundsjuk på min kompis Sarah som sitter på ett plan påväg till Grekland nu. Där ska hon ligga och steka på en strand i en vecka medan jag sitter här och äter godis och väntar på löning. På tal om godis så har jag gott upp 5 kg nu. Haha, jävlar vilken fart det tog när man väl börjat öka i vikt! Nu verkar det som att jag har blivit sockerberoende också. Så ja... Jag får väll fortsätta att äta och kanske röra lite på fläsket?

Jag har en kamera :)

Då var man tillbaka där man började igen. Inatt kanske jag somnar gott nu när farsan och jag har varit ute på äventyr. 
När vi skulle plocka blommor i Jacobsbergsskogen tyckte jag att det var en bra idé att lägga kameran på en sten så att jag hade händerna fria. Men det första farsan sa var: Dä där kommer du ju glömma vettö! och jag kunde inte annat än instämma, så jag la dit min hemnyckel också. Hemnyckeln kan jag ju inte glömma, den skulle jag aldrig gå utan tänkte jag. Fast det var ju klart som korvspad att jag glömde i alla fall. Lyckligtvis så var den en trevlig dam som också var sugen på liljekonvaljer som hittade den efter att vi hade gått. Hon hade lika gärna kunna sparat på kameran men tack gode gud för att hon inte var den typen av slusk. Fler trevliga damer!  
Nu luktar det lijekonvalj i hela lägenheten och här är lite kort som jag tog idag.

        


Bra dag va.

Jag ska snart gå upp och göra mig iordning. Ska träffa min far idag och jag planerar att komma i tid, men det gör jag ju alltid. Jag ska dra med mig gubben ut i skogen för att plocka lite liljekonvaljer för de doftar så gott. Som arbetslös och UTTRÅKAD finns det inte så himla mycket mer vettigt att göra. Att gå i skogen är nått jag rekommenderar alla arbetslösa! Vi behöver sånt.
Idag känner jag mig extra nöjd med livet, vet inte vad det beror på men jag ska inte stanna inne tillräckligt länge för att må dåligt igen.



Hej då snuttisar

Guldfisken

Mitt minne har aldrig varit bra men nu blir jag rädd på riktigt. Jag funderade senast igår på om jag någonsin varit brudtärna och jag kom fram till att jag aldrig varit det, jag nästan dumförklarade mig själv som var tvungen att tänka efter..
Så visar det sig att jag visst har varit brudtärna! I saree med en hemmagjord plats bukett och jag sjöng! Har jag glömt eller förträngt det? 



Jag har också varit på berget Kandalaa och sett en apa ligga på rygg och tillfredställa sig själv, men istället för att ta kort på apan tog vi ett släktkort. Det passade sig mer, vi är lite fina i kanten.



Jag & min kusin har modellerat för en hälsotidning i Indien. Mina släktingar hittar fortfarande bilder på oss här och var i tidningen, jag pryder till och med ett bokomslag. :)



Jag måste ha glömt bort 50% av mitt liv ungefär.
Sorgligt.

Jag hatar män

Denna helgen måste jag gått upp minst fyra kg. Allt jag har gjort är att äta. Knappt något nyttigt heller. 
 Lite udda style för att komma form för beach 09. Men man måste ju ha nått att skvalpa med.

Jag håller på ett läsa en bok nu, den är precis lika tragisk som alla andra böcker jag får för mig att läsa. Jag har en thing for självbiografier och självklart så kan ingen skriva en bok om hur lycklig hon/han har varit hela sitt liv. Alla självbiografier handlar om förskräckliga händelser som folk varit med om och alla JAG väljer handlar om män som förpestar kvinnors liv. När jag läste "tusen strålande solar" kom jag på mig själv med att sluta läsa bara för att få kisa över bokkanten på Gonzo med hat som bubblar i magen, varför sitter han där och ser söt ut? Vet han inte vilka svin han och alla andra män är eller?! Fattar ni ingenting eller? Varför har han inga svar på varför ni män är så hjärtlösa? Jag blir ilsken på precis varenda man som någonsin satt sin fot på denna jord!
Boken jag läser nu är en självbiografi som heter "Princess", den handlar om en Saudiarabisk prinsessa och hennes familj, pengar simmar de i och en kvinnas egen vilja har de aldrig hört talas om . så VAD HAR JAG GETT MIG IN PÅ? Jag kan för fan inte sova om natten, efter att ha läst ett kapitel sjunker jag som en sten till botten och sen måste jag filosofera kring män och kvinnor (muslimer, pedofiler, mammor som säljer sina döttrar och massa annat som egentligen bara är jobbigt att tänka på) tills jag somnar. Jag kan bara inte släppa det, det känns nästan som att jag måste reda ut det här för det är så FEL, men egentligen har jag inte rett ut en jävla piss. Problemen är ju kvar, det enda som händer är att jag tycker illa om alla män och vill slå ihjäl våldtäcktsmän. Jag mår verkligen inte bra utav detta, jag får ju inga svar på mina frågor och det gör mig bara frustrerad! Det enda jag kan komma fram till är att världen är full av störda människor och det finns inget hopp för framtiden. Dessa störda människor finns överallt och vi andra är för snälla för att bryta nacken av dem. Det är inte ens lönt att utrota dem, det kommer alltid att komma flera. I vissa länder, tex saudirabien fostras pojkar till att tro att allt ont i världen kommer ifrån kvinnor och att en kvinna bara är till för att tillfredställa män och föda söner. Hur fan ska man lära den gamla horbocken att det är fel att köpa en 8-årig flicka för att våldta henne..?
För det är sånt dem gör, horbockarna. De åker på semester i Cairo, ringer upp den feta kärringen farsan tipsat dem om så kommer hon på stört med en av hennes minderåringa döttrar som de ska bloda ner sängen med.


Ligger kvar ni vet...

Jag ligger fortfarande kvar i soffan där Gonz & Bobby lämnade mig hehe. Lite snopna de ska bli när de kommer upp och jag fortfarande ligger kvar här. De är vid kiosken och ska köpa cigg och tanken är att jag ska spara tid och sminka mig just nu. Jag får väll göra det nu så att vi hinner äta på stan och städa. Synd att jag fortfarande är mätt efter igår, käkade buffé på nya peking :D


Lite morgonfräs

1.Ta fram din mobil.
2. Bläddra igenom din inkorg.
3. Stanna när du räknat till tio och skriv första meningen i sms:et.
4. Gör likadant på varje fråga


1. Vad skulle du säga om din pojkvän var otrogen mot dig?
Any minute now

2.
Vad säger du alltid till din bästa kompis?
Gumman ring

3.
Vad är de första du säger när en kompis blir påkörd av en buss?
Finns inte

4.
Vilket sms blev du mest berörd av?
Jävla skit du har fått mig att ge Days of our lifes en chans :(

5.
Vad säger din mamma innan du går och lägger dig?
**** fucking ringde mig hahaha

6.
Vad skulle du skrika om du vann en miljon kronor?
När jag dansar så luktar det mmm

7.
Vilka ord skulle du säga till gud om du trodde på honom?
Okej ha så roligt då

8.
Vad vill du höra mest av allt?
Du måste gå in på yotube, inte youtube

9.
Vad skulle du säga om du fick MVG i allt?
I spöööve you

10.
Din romantiska replik?
Lucas hälsar lite till dig, han säger Mas mas

11.
Vad skulle du säga om du blev bestulen?
Ligger här och tänker på dig, saknar din goda doft


Värt att tillägga är att killar borde lära sig att använda punkter!

Windows 7 Ultimate

Mmm, nu har jag installerat sexiga windows 7 ultimate. Min dator är fresh n clean, känns som ny.


För en kulting skulle jag göra vad som helst

Ikväll kan jag somna med gott samvete och i morgon kommer jag vakna med träningsvärk i både armar och ben. Vi har nämligen gått hela vägen till Mariebergskogen bara för att kolla på griskultingarna. De är bara några dagar gamla och så fruktansvärt pyttesmå (jag är heltokig i djur, men bara de söta) och för ett gäng nyfödda minigrisar skulle jag gå hur långt som helst. Jag skulle faktiskt kunna gå så långt att jag kasta sten på deras hus för att de skulle vakna och komma ut för att visa sina pytte-trynen. Eftersom jag var barnvakt åt Paci fick han följa med och tack vare honom har jag träningsvärk i armarna.. hundskrället vägrar gå som folk! han vill bara döda stenar och släpa mig i backen. Jag tröstar mig med att han inte fattar någonting och låtsas att han är söt ändå.
Sen tog vi en sväng hem till min svägerska där jag & Amanda käkade pannkakor och matade Paci med skinka. Det är nästan lite läskigt hur mycket jag och min svägerska har gemensamt kom jag att tänka på idag. Vi köper samma strumpor, jackor och inredning omedvetet, gillar samma sorts spel & pyssel och avslutar varandras meningar ibland. Man har ju läst om pojkar som väljer tjejer som påminner om deras mamma, men som sin syster?!
Man ska ju inte klaga hur läskigt det än är, det är inte alla som har en svägeska att låna symaskin av :)

Ny vecka igen

Och vips så var det måndag igen. Tiden går så snabbt när man inte har något vettigt för sig. Johanna har i alla fall fått lite vuxenpoäng nu när hon skaffat jobb. Fast jag tycker att hon borde dela med sig lite av hennes poäng för utan mig hade hon kanske fortfarande legat i min soffa. Hon verkar ha blivit immun mot sin alarmsignal. Hur hon har blivit det kommer för alltid vara ett mysterium, för mig är det helt otänkbart att sova genom en sådan vidrig signal. Den tjuter rätt igenom betongväggen in till mitt sovrum och skär i öronen så att jag vaknar på två sek, sen måste JAG gå för att väcka Fröken Frysbox som ligger raklång och snarkar i soffan med täcket på sniskan och persiennerna uppe. Men där är det jag som är immun för jag skulle aldrig falla för hennes sömniga pladder om ”senare”, kanske för att jag redan är så förbannad på hennes väckarklocka eller bara för att jag lärt mig någonting sen skolan men inget sånt fungerar på mig. Det är just därför jag ska få vuxenpoäng, eller mammapoäng maybe.. 


Nazarna har humor åtminstone



Ja jag vet den är fucked up, men lite kul måste ni medge?

Stop sign

Nu har hon lämnat mig, min frysbox... Hon tog sitt pick och Paco igår och försvann i natten. Jag hoppas att hon inte virrade bort sig på vägen till bussen. Jag är aningen förvånad över att hon inte har ringt mig än. Nästan så att man blir orolig.. Jag ringa och väcka henne nu. Sen ska jag hänga tvätt på min härliga balkong, bädda i mitt mysiga sovrum, läsa ett kapitel i min bok, vänta på min lilla indian, kanske sminka mig och fixa håret för första gången på länge..?



Mycket bra låt :)

Mitt mysiga sovrum

Här hos familjen Eriksson/Medina har vi bytt könsroller. Jag är den som står för allt mansgörat i detta hushåll. Allt från att spika upp tavlor, montera ihop möbler, måla väggar och borra i väggarna är mitt ansvar +tvätten och saker som han väljer att se förbi. Selektiv syn, finns det nått som heter så? Om inte så har min karl uppfunnit det.
Sanningen är den att jag föredrar att göra saker själv, det finns bara en person i världen som skulle göra precis som jag vill att den ska göra och det är jag själv. Jag är en perfektionist som inte kan släppa saker halvgjorda. När jag bad Johanna om hjälp var jag lite tveksam till hur det skulle gå. Johanna är ju trots allt tjejen som hämtar en rostig fällkniv när man ber henne hämta pizzaslicern. Mot mina förväntningar så klarade hon det galant, jag tror det är hennes kall att bli målare.
Nu är sovrummet klart och de äckliga blåa tapeterna är äntligen borta för alltid.


Före:



Efter:

  

Bonfire

Nu när våren är här inser man hur mycket man har saknat den. För mig är det självklart att man föredrar sommaren före vinterkylan men nu ser jag HUR hårt jag skulle döda vintern för sommarens skull. Vintern och hösten är en 6 månader lång pina och inte ens julen & nyår kan väga upp för hur tråkig den är. Jag TÅL inte kyla och jag kan inte säga det för många gånger. Jag hatar vinter och kyla. Jag klarar knappt av att stå vid kyldisken i mataffären för länge, till slut skakar jag som ett asplöv och kan inte tänka på något annat än att gå till bröd avdelningen där det är behagligare.

Jag känner mig alltid skogstokig såhär på vårkanten. Kan inte sitta still, kan inte vara inne och jag blir så uppspelt av minst lilla. Den som sitter inne en dag som denna borde få en spark i rava alltså.. Gör som vi istället. Gå ut och gör en egen majbrasa, grilla litte körv och sjung för varandra. 

Nu ska jag ligga stilla här och smälta mina grillspett (vi har fått en fetish för att grilla tydligen) och vänta på Fröken Frysbox.

Halla.


RSS 2.0