Paci Maci

Jag är fan inte dum att ha jag. Jag har svar på det mesta. Johanna funderar högt över någonting och BAM där är jag men svar på frågan. Det är bara saker som hur många som sitter i riksdagen och Pythagoras sats som jag aldrig kan lägga på minnet. Jag kan, jag kommer bara inte ihåg.

 Någon som antagligen inte fattar någonting det är Paco. Jag brukar inte ens gilla hundar, jag tycker att de är puckade och jag skulle aldrig orka ha en hund hemma för att de skitar ner så äckligt mycket. Från början tyckte jag att det var lite jobbigt att gå hem till Paci för det ligger hundhår precis överallt och det osar hund av honom. Men när man väl umgåtts med honom ett tag så början man fatta tycke för den lille rackaren iaf, FAST han tar plats i sängen, tror att han är liten som en katt, fiser och måste gå ut och baja hela tiden. Egentligen vill jag inte tycka om honom, jag hade bestämt mig för att jag inte ville tycka om nått så illaluktande och min erfarenhet av Tusse säger att hundar han en jättelik tunga som går en som propeller . Men HUR ska man motstå när han kryper in i din armhåla och puttar dig med den sammetslena nosen..? Han slickar inte ens som andra hundar, ibland kan han smyga in ett försynt litet slick men det får man tåla, han låter ju mig gosa med han mjuka läppar och nos hela tiden, det kanske inte heller är så mysigt vad vet jag han säger ju ingenting. 

Ibland undrar jag vad han tänker eller om han tänker alls. Jag tror att han tänker jävligt enkelspårigt typ: ”Leka! Leka! Leka! Mat? Leka?” eller så tror han att han är vår alfa-hane eftersom det är han som brukar går ut med oss. Det jag undrar mest är varför han ska baja uppe på saker. Han kan liksom inte sköta sin business på plan mark som alla andra hundar utan han ska backa in i buskar, upphöjningen på lyktstolpen eller upp på sluttningar. Helst ska det vara en taggbuske så att allt fastnar i grenarna och taggarna i hans spänstiga skinkor. Jag önskar jag visste tanken bakom varför han gör så…

Han har en läskig fetisch för stora stenar också, ni skulle sett honom igår. Han dök och sprang efter stenar som om han vore besatt! Han blir heltokig när han hittar en stor sten. Han lyfter den med hörntänderna och tar försiktigt med den till en ”säker” plats där han flippar totalt på den. Det ser som en blandning av en fight och ett parningsförsök.

Trots allt det här så tycker jag om honom, jag älskar honom inte för han luktar, fäller fortfarande hår och gör andra äckliga grejen… men visst fan tycker jag mycket om honom…

 

Sötaste blandraserna i Skoghall


Claudia Lynx

Nu har vi hittat Guds (&plastikkirurgernas) gåva till män.
Killar har banne mig en jävla massa tur.



Lax i magen

Min kompis är så himla soft. Hon är precis så där löjligt svensk som jag kan vara ibland. Hon och jag var ute nästan hela dagen och jag mår helt underbart. Vi hoppade runt på stenarna längst vattnet, lekte med Paci och bara stosade runt i solen och njöt av livet. Precis som det ska vara. Jag gillar inte vad jag blivit, en slö jävla datanörd, jag mår bättre av att vandra i naturen eller fiska i solen.
Så med rökt lax i magen och en touch av solbränna kommer jag somna som ett litet barn ikväll.


Min vildmarkskompis


en liten livsnjutare


Den galna dykarhunden

Lyckad lördag

Vilken trevlig jävla lördag jag fick. Johanna fick en fucking snilleblixt och köpte grillad kyckling och skagenröra. Sen städade jag lägenheten slaviskt och slängde ut herren i huset. Sen blev det fest. Hoppas ni hade MINST lika roligt som jag. 





See you in my nightmares

I got my life and its my only one
I got the night i'm running from the sun
So goodnight i made it out the door


Sluta säcka nu Jen

Jag har för ovanlighetens skull hållit fast vid det jag skrev sist och jag har spontant vrålat Yes till alla förslag som korsat min väg. Det har varit jävligt roligt och tiden går snabbare än vanligt. Jag har också känt massor av ny energi som spritter i mig och ger sig till känna när jag maniskt börjar tvätta och diska.

Jag har väll varit lite slö på sista tiden men det skyller jag på min f.d. chef, när jag hade jobb var det mycket mer ös i mig. Fast nu börjar jag begripa att man inte kan gå runt och tycka synd om sig själv i all evighet, det är dags att rycka up sig fan. Det enda som händer när jag slöar till såhär är att lägenheten blir stökig och jag blir arg. Så därför har jag lagt i en högre växel och jag försöker tänka ”om inte JAG gör det, VEM fan skulle göra det!?”. Det är skönt att tänka så för då skuttar jag upp och gör det med glädje istället för att tänka negativt och göra det jobbigare än vad det egentligen är. Nu kan jag inte klaga på Gonzo heller, jag är ju faktiskt hemmafru på heltid (men tro inte att det betyder att du får skräpa ner!) men jag har ju inget bättre för mig.

Nu vankas det prinsessfrukost. 


Panta mera

Igår pantade jag alla mina flaskor och burkar som vi har samlat på oss och Fabian va mycket utrymme man fick under diskbänken. Jag värnar om miljön, sparar energi och blir rik på kuppen. Panta burkar ska jag göra oftare.

Häromdagen träffade jag lilla Haza igen. Vi hade en mycket trevlig dag med fika, choklad och hamburgare. Träffade Sarah och Kisse Hawie på vägen hem vi tog en sväng till Konsum för att köpa kladdkaka, grädde och kaffe. Det är en av de sakerna jag älskar med Sarah, hon tänker på detaljerna. Hon åkte till och med på uppdrag till BK, smart tjej den där Bernhard.. Det blev en perfekt dag för en fritidsforskare och gottegris som jag själv helt enkelt. Jag borde bli mer spontan och lite mer morgonpigg. Om jag varit det kunde jag gått upp tidigt för att duscha och äta frukost och sen sätta mig iordninggjord vid köksbordet och stirra på mobilen tills någon ringer. Jag hade svarat första bästa erbjudande med ett ”YEEEEES!”. Fast då är det först till kvarn som gäller gott folk.

Jag ska bli en yes-girl.


please stop playing around like clows n wangstas

Här har man gått och funderat på vem som är normal, vad det är som gör en normal och hur man blir det. Men så inser man att det inte finns en enda jävel i hela världen, allra minst i Karlstad, som är normal. Alla har sina knasiga beteenden och sidor oavsett hur bra de kan vara på något annat sätt. Sen är det bara att välja vilken typ av människa man pallar med. Det som förvånar mig är HUR knasiga människor kan vara.
Vissa är ju helt förlorade och för dem finns det inget hopp kvar, men jag är ju faktiskt bara 20 år och hittills har det ju gått relativt bra trots motgångar. Jag tänker härmed sluta stäva efter att bli normal, för det finns inget som heter så. Jag är jag och jag älskar mig själv fast jag inte har alla flingor i paketet, jag har ju fler än de flesta så jag är nöjd. 



dont get it twisted :)


Tidernas sexigaste musikvideo!

Vila era oskuldfulla ögon på den där.
Hon är så snygg, önskar att jag var Ciara... fifan.




Snooza inte

Visst är det skönt att snooza? Jag älsker´t. Jag brukar ställa klockan 30 minuter för tidigt än nödvändigt bara för att få snooza tre gånger. Men precis som med allt annat som är skönt, gott, roligt, fräsigt så är det inte bra. Jag googlade skiten och tydligen ska det vara bättre att sova ordentligt och snooza en gång högst. Bara för att REM-sömn är bättre än den halvsömn man får när man snoozar och det har med acetylkolin-neuroner att göra och det tänker jag inte gå in på. Alla kan väll googla liksom.
På tal om att googla, mmm, är inte det någon som är jävligt praktiskt eller? Det är nått för oss datanördar/potatissäckar de.. Man kan sitta tillbaka lutad i soffan och ta reda på vad man vill. Hela internetgrejen är ju helt fantastisk. 
Vad händer annars då, förutom att jag googlar på allt mellan himmel och jord?
Det blev inget av Kils resan så vi drar en buget grillning i en annan håla istället. Det blir Skoghall med värmlands goaste töser. 


Egon



Rubrik

Ja tydligen får man inte slappa till lite och skita i världsliga saker som bloggen och att slänga soporna. 
Fast det är nog liiite gött iaf, annars har man inget att göra och då blir det lite tråkigare än va det redan är. 
Det är nya tag i mig nu ska ni veta. Jag har tex gått upp och varit klar innan kl 10 idag. Skulle nämligen till tandläkaren men besöket gick snabbt och jag tänkte att jag kunde gå en sväng på stan när jag ändå var i krokarna. Det måste vara nått speciellt med morgonluften för jag kände mig så levande där jag gick ensam på stan med vinden i håret och påsar i nävarna. Jag tog mig tid att kolla igenom varenda plagg i mina favorit affärer och prova allt innan jag köpte det, det ledde i sin tur till att jag kramade ur varenda öre och nu är jag luspank, men det var det värt tamigfan. Nu har jag lite nya kläder och jag har kommit till insikt. Jag kanske är en morgonmänniska trots allt, jag har ju faktiskt aldrig testat att somna i tid och gå upp tidigt. Eller? Jo, ett tag när jag bodde med stabben men det tog inte lång tid innan jag listade ut att jag kunde prata i mobilen utan att han hörde och efter det blev det inte mycket sömn. Så nej jag har aldrig gett det en ärlig chans. 
Det betyder att jag måste lägga mig tidigt... Snart alltså. Va trist det känns, som om jag skulle missa något. 
Men jag kommer vara glad att jag gjorde det imorn när min väckerklocka ringer kl 9.30. (eller 8 så kan man snooza en halvtimme)


En blivande morgonmänniska?



Trodde jag ja..

Saker och ting blir aldrig som man har tänkt sig, har ni märkt det? 
Jag trodde att jag skulle deppa och ha tråkigt denna helgen eftersom min kompis åkt till Estokholmo utan mig. Men det blir ju aldrig som man tänkt sig och jag har haft en super chill helg. Jag har bland annat lärt mig dricka whiskey och fått hår på bröstet tillsammans med Gonzos familj. Jag har också haft tid för att äta hos pappa, promenera i solen och kollat på film med grapparna. 
Jag måste lära mig att det inte är någon idé att fundera över saker, de blir ju aldrig som man tänkt sig ändå. 

Stackars Årjängsbor

Vi tog en tripp till Årjäng igår för att besöka lille Bobby som har skaffat sig ett chef jobb. Under tiden vi var där åkte samma bil förbi minst 5 gånger. Jag fattar inte det roliga med att köra raggarbil på samma gata en hel dag. Jag har visserligen bott i en sån där lite håla själv, bodde i Kil under högstadiet, men jag har aldrig någonsin förstått varför de gör på det viset. Bilarna är för det mesta inte ens snygga, inte ens lite, hade jag haft en så skämmig bil hade jag tagit omvägar för att slippa visa upp åbäket. Jag hade möjligtvis dragit en extra runda i min Bentley continental gt med 22 tums fälgar men INTE i en rostig volvo med texten GRÅ PÖK på bakrutan.
Det finns dock en fördel med små förorter och det är att det inte har några bussar, vilket i sin tur leder till stenhårda rövmuskler. Det hade iaf jag när jag bodde i Kil och tvingades cykla vart än jag skulle, och på den tiden var man ju på väg någonstans hela tiden. 
Tänk om de kunde avskaffa Karlstad buss, då hade jag blivit tvungen att cykla... men också säga upp kontakten med alla som bodde för långt bort, så vi behåller nog bussarna.  
Jag kom hur som helst hem ifrån Årjäng med ett par nya u-båtar :) 
Nu ska jag luta mig tillbaka i soffan för det har jag förtjänat, lägenheten är ren, tvätten är klar och jag har värk i mina späda armar. 

Halla

Har du en spade?

Humöret har varit på topp de här dagarna. Jag har planerat mitt livs äventyr, varit hemma hos min söta mamma och åkt världens snabbaste tågresa. Jag visste att min barndoms vän Mika skulle sitta på samma tåg som jag så när tåget började rulla slog jag en pling och bad henne sätta sig vid mig. Det började ungefär: Shit va länge sen! Vad har du gjort sen sist..? och sen spann det på hela vägen fram till Karlstad. När vi stannade i Kil höll jag på att sätta chokladen i halsen av förvåning. När vi kommit fram till karlstad släpade vi våra väskor några varv runt torget innan vi bestämde oss för att sätt oss på Rådhuscafeets uteservering för lite käk i solen. På vägen hem kände jag att detta var den bästa ideen jag fått på länge, resan gick på ett ögonblick och det var hur trevligt som helst att få prata med Mika igen och uppdatera varandra om vad som hänt. Kan man tänka sig att vi har känt varandra sen tiden då man lekte doktor och frågade chans. Om vi ändå visste då vad vi vet nu. 

Sen sjönk humöret. Jag ringde till Amerikanska ambassaden och de tog mitt namn och personnummer och informerade mig om att det jag tänkte göra var fett olagligt och att de kunde bura in mig om de fick lust. Besviken som in i helvete är nog rätt bemäning för mitt dåvarande tillstånd, så där grymt besviken att man inte tycker att livet är roligt längre. Pratade knappt med folk runt omkring mig för jag hade tusen tankar i huvudet som tog alltför mycket plats. 
Idag är allt bara värre, jag har PMS (varför förstod jag inte det redan igår) och jag vill helst gräva ner mig själv tills allt är över och jag är kapabel till att vara lycklig igen. Hejdå.

Frosted Banana Cupcakes

Bananmuffins med vit choklad på.. Mmmm..
Det gick bättre att baka med lillebror denna gången. Vi har bara bakat tillsammans några gånger under hans 10-åriga liv, första gången kastade han ett ägg rätt upp i luften och han hade väldigt roligt åt att det gick sönder på mattan. Då var han inte mer än två tre år och det har varit svårt att avvärja honom från den fula vanan... Denna gången var han i vare fall arbetsvillig.

      

Lillebror

Här sitter man nöjd och belåten medan mamma sover siesta och lillebror är ute och leker. Har ätit mammas lasagne och sallad med fetaost, jag är så mätt att jag inte orkar röra mig. Orkar knappt gå iväg till det välfyllda kylskåpet för att ta mig något att dricka.
Min lillebror är så go. Han verkar ha mognat en del på sista tiden och jag tror att han kommer bli världens finaste, sötaste, raraste kille. Jag ska hålla tummarna för att han INTE ska beblanda sig med satungar som säljer knark och har gummisnoddar kring benen. Hoppas att han och hans sötis bästis blir players istället, eller nej nej nej inte ens det. Jag hoppas att de blir pluggisar som väntar med både flickvän och alkohol tills de är minst 20år.

Han ramlade på cykeln i torsdags och slog sig rejält, tre stygn i hakan och stora plåster på knäna. Plåstret och stygnen på hakan gör honom gott tycker jag. Hela fredagen satt han tyst, sa inte mer än nödvändigt eftersom det gjorde ont och han var rädd att det skulle släppa. Nu pratar han mer och mer men det är fortfarande ganska behagligt, han är en riktig pratkvarn i vanliga fall.


Vet inte när denna bild är tagen, men då hade han skadat tummen på något vänster. klant.

Götebori

Det är skönt med mijlöombyte ibland, speciellt när man är arbetslös och har det tråkigt hemma. Kan vara en bra idé att slösa min lediga tid med familjen istället för att sova bort den. Det var så länge sen jag var här i Göteborg att jag nästan hade glömt hur mycket jag gillade det. För det första är det lite varmare här, 14 grader i skuggan när jag kollade sist och det var innan frukost. När man är hemma känns allt så harmoniskt, jag skulle kunna lägga mig ner och dö här för det skulle fortfarande vara lugnt, jag vet att allt skulle ordna sig. Jag är ju hemma.
Ibland undrar jag varför jag ens flyttade hemmifrån. Allt är mycket lättare och bekvämligare när man bor hemma. Man behöver tex aldrig oroa sig för att det inte finns frukost på morgonen eller att toapappret ska ta slut för det har morsan koll på.
Är på topp idag, men om det beror på att jag sov i mammas undersköna säng, vädret eller att jag har på känn att jag ska få nya skor vet jag inte. Jag är på topp iaf, det är det som räknas.
Jag kanske stannar här ett tag trots allt :)



Denna skickade vi till styvfar i Indien, han flyger nog hem imorn.

Matnoja

Nu har jag torskat på att äta... Tror att jag har töjt ut min magsäck för jag kan äta betydligt mer än vanligt. Det hade varit helt okej om det var nyttiga saker jag tryckte i mig men nu är det så att jag har fått smak för chips, dip och sötsaker. Det betyder att jag troligen kommer gå upp i vikt, jippi, men också leva ett kort och osunt liv. För det är nästan redan 100 % säkert att jag kommer dö pga hjärtproblem, dvs om jag inte lyckas klanta till det på något annat sätt. Jag är en sucker for salt och fett. Nog om det, blev bara smått orolig för mig själv när jag åt en kolabulle och en bakelse precis innan vi skulle äta. Trodde det skulle förstöra min aptit (det brukar det göra) men det gick så bra ändå, pressade ner två tortilla wraps. 

Drog med Sara hem igår för att kolla på Madagaskar 2 och käka chips med mig. Vi läste igenom gamla grejer vi skrivit ner för två tre år sen, bakade kladdkaka mitt i natten och åkte till hennes mormor på morgonen för att äta kurdisk dolma till frukost. Blev tvungen till att åka hem sen för att jag mådde lite dåligt, vill ju inte bli sjuk igen, jag som aldrig är sjuk. 

         

Hämtade ut min kamera när vi handlade så nu kan jag också rada upp saker och ting och visa upp dem i bloggen likt alla andra. 

Narcissistisk Personlighetsstörning

Individen uppvisar ett ihärdigt mönster av grandiositet (i fantasi eller beteende), behov av beundran, brist på empati, börjar i det unga vuxenlivet och finns i varierande samband indikerat av fem (eller fler) av följande:

  • Har en grandios självbild (till exempel överdriver framsteg och talanger, förväntar sig att bli betraktad som överlägsen utan lämpliga uppnåelser).
  • Är besatt av fantasier om obegränsad framgång, makt, briljans, skönhet, eller perfekt kärlek.
  • Tror att han eller hon är "speciell" och unik och bara kan bli förstådd av, eller bara borde umgås med, andra speciella eller högstatuspersoner (eller -institutioner).
  • Kräver stor beundran.
  • Har oresonliga förväntningar på speciella förmåner eller omedelbar respons på hans eller hennes förväntningar.
  • Är interpersonellt exploativ, det vill säga utnyttjar andra för att uppnå sina egna mål.
  • Brist på empati; är ovillig att känna igen eller identifiera sig med andras känslor och behov.
  • Är ofta avundsjuk på andra eller tror att andra är avundsjuka på honom eller henne.
  • Uppvisar arrogans, hotfulla beteenden eller attityder.
Folk hade blivit förbluffade om de visste vilken fenomenal människokännare jag är. 


Frisk igen!

Så var man frisk igen och jag kunde inte vara mer tacksam över min hälsa. Sara ringde tidigt och berättade att hon och Gulli skulle hämta upp mig om exakt 1½ h. Det var så skönt att stiga upp ur sängen för att ta en dusch, sminka sig och fixa sitt hår för första gånger på två dagar för mycket.
Jag lämnade tillbaka skor som jag "råkade" köpa på Bianco precis efter lönen. Blev så förälskad i dem att jag inte kunde motstå att slänga 600 i sjön men efter att jag funderat någon dag (och fått lite skäll) förstod jag att jag har tillräckligt med festskor. Pengarna använde jag till andra onödiga saker, som lunch på Maché och jeans. Ljusa, våriga, as snygga jeans. Jag är så lycklig.
Nu ska blir det fika, det får jag inte missa.

Puss


RSS 2.0